Snöstorm och drömmar

Det passar ganska bra att sitta och drömma vid ett fönster då det faller stora fluffiga snöflingor. Det ska jag ägna stora delar av helgen till. Elda i kaminen i stugan och mysa. Dessvärre är det deklarationsdags. Gulp. Det tycker jag inte om. Men jag börjar bli van. Dessutom är de trevliga tjänstemännen på skatteverket så hjälpsamma.

Det går egentligen inte att förstå hur man kan må så bra av att leva primitivt stugliv. Men så är det. Kanske är det mindre som brusar och stör där. Färre intryck och därför större chans att man lyckas höra sin inre röst.

Förra veckan fann vi en intressant trädetalji stugan, en gammal bräda. Herkules står det på den. Man förstår att något har levererats till jordbruket...men vad. Inte ett flygplan troligtigtvis. Jag har sett att det tillverkades tegel på ett bruk som hette Herkules, så det kunde vara det. Sedan trodde jag mig minnas att handvevade mjölkseparatorer kunde ha hetat så, fast det kan vara fel. Men jag tror jag har kommit på vad det var. EN självbindare. Tänk så glada de skulle ha blivit över att kunna binda sådana buntar istället för att hänga allt på hässjor. Självbindaren var på sin tid modern. Det är fantastiskt att se spår av människans uppfinningsrikedom och historia. Bokstäverna på plankan ser likadana ut som på filmen nedan. Eller har någon något annat förslag?
Jag önskar er alla en trevlig och skön helg. Kanske blir det lite drakflygning trots snön. Man vet aldrig.
/ Anette


Gäääsp....

Påsklov hela veckan. Det är ju skönt att få rå om sina ungar och ladda batterierna men...tur att jag kan gå och träna på kvällen. Dt är bara att konstatera att jobbet som hemmafru inte skulle vara något för mig.

Sedan längtar jag förstås till stugan som bara den. Vår kära stuga, där det itne finns värme och vatten men där vi eldar i öppenspisen tills det är för varmt och vi tar med oss vatten i dunkar. Det är så skönt att ha det lite primitivt. Barnen har inga datorer att försvinna bakom heller så det blir mer av tid tillsammans. Det är skönt.

Hoppas ni alla haft en skön påsk


hej igen :)

Nu blev jag borta ett tag igen. Jag har varit på arbetsresa till Toronto, Canada. Så nu vet jag vad jetlag innebär. Det är först nu- efter en hel vecka från hemkomst som jag börjar känna mig normal igen. Hujedamig.
En tur till Niagarafallen blev det. Jag trivs inte riktigt i storstäder, det är bara att konstatera. Men det är ju roligt och intressant och vackert på sitt sätt. Ett tag. Sedan vill jag därifrån.

Så nu stundar en skön påskhelg med alla ungar i stugan. Gissa om det blir bra :)

Vi hörs.

RSS 2.0