Samlar mina ord

Idag sitter jag och samlar mina dikter, de finns här och var. I mobilen, på en lapp, i en bok, i ett dokument...Jag tänker försöka bevara dem. En del av mina foton ska jag nog också fiska upp ur oredan och illustrera med hjälp av :)

Laddar...

I veckan gick Madif8 och Matematikbiennalen av stapeln i Umeå och nu är jag ganska mör. Så jag tänkte att ett bodypump pass på 1life blir en bra genomkörare för kroppen. En hel vecka utan riktig träning...när jag är van att träna var eller varannan dag. Ikväll firar vi min kära mamma som fyller 60 och det ska bli trevligt att träffa en del kusiner och släktingar. Det är långt mellan gångerna.

Ha en trevlig helg

Sitter och knotar

Skriver och läser. Jag upptäcker att jag nog har kommit en bit på vägen. För nu skriver jag inte bara om vad den jag läser kommit fram till- utan hur jag förstår det och kan använda eller inte använda det. Skönt med rätt uppgiftsfokus så att säga.  Tv:n får stå på i bakgrunden då jag arbetar hemifrån. Det behöver jag göra nu för att inte krascha helt har jag märkt. Där fångade en ung man vid namn Ruben Österlund mitt intresse. En filmskapare som nyligen gjort en film om unga i Göteborg och motsättningar. Han verkar vara en sorts beteendevetarorienterad filmskapare. Han funderar över roller och människor i grupp.

Nästa film ska heta Turist och handlar om en familj som sitter på en uteservering på en fjällort. Plötsligt ser de en lavin gå av på håll och skrattar, men snabbt kommer den närmare...det visar sig vara enbart snörök som dammar ända fram till dem. Detta tar några sekunder, men familjen förändras för alltid. För pappan, springer därifrån. Från sina barn och sin familj. För att rädda sig men utan att ta med någon annan.

Ser jag fram emot..
Ett vändande och vridande på könsroller och familjen som grupp...


Long time no see...

Eller sea kanske det ska vara. Det var ett tag sedan havet var sådär riktigt öppet nu, det var också ett bra tag sedan jag var ute på havet. Jag gillar det inte. Jag trivs bäst i stadiga små båtar roendes fram på min barndoms älv. Jag försöker blogga lite här och lite där. Framförallt för att jag behöver det. Skrivandet. Det suger och drar. När jag skriver så ser jag vad jag tänker. Konstigt va?

Igår läste jag om hur viljan och känslan inte alltid följs åt. Jo det är välkänt för mig. Jag har en stark vilja. Det gör att jag kan planera och genomföra saker, som jag inte ens vill. Men å andra sidan. Ibland händer det att jag av hela mitt hjärta inte känner för en sak- och då verkar det som att hur stark min vilja än är så kommer jag att agera och därmed styra bort från den förnuftiga och kloka planen. Min vilja står sig slätt.
Ibland är det som att ha ett krig inom sig, att leva med ett hjärta som är känsligt och en stark vilja. Jag hoppas att de med tiden lär sig lyssna på varandra. Tankarna går till Profetens ord om förnuft och passion. (Min favoritbok för övrigt)
"Ert förnuft och er passion är rodret och seglen för er sjöfarande själ. Om antingen seglet eller rodret går sönder, kan ni endast driva utan styrsel eller bli liggande stilla mitt ute på havet. Ty om förnuftet får härska ensamt, är det en hämmande kraft; och om passionen får utvecklas fritt är den en låga som bränner sig själv till döds."RSS 2.0