God jul från Åre!

Det är så skönt och vackert här. Visserligen lite kallt, men bedövande vackert. Andra årets julfirande i Åre- vår egen nystartade tradition som ger gemenskap och närvaro till oss som familj och som gör att vi helt enkelt lämnar dammråttor och mycket av energikrävande julstök därhän. I år var det precis vad jag behövde. Att vila och varva ner samtidigt om man stökar och storstädar är kanske inte så fröjdefullt - för mig iallafall. Vi är alla olika och jag vet ju att det finns andra som njuter av det.

Åreskutan tornar upp sig och vi hade fullmånen till följeslagare till att börja med. Julafton firades i lägenheten med ett mindre julbord och klappöppning. Jultomten har däremot så mycket att stå i- många barn firar ju i Åre, så vi åkte ner och mötte upp honom istället för tvärtom. Där dansades det runt granen så det stod härliga till och tillsist kom han- tomten. Nissarna delade ut klappar till alla barn och tänka sig - när vi kom hem därifrån stod ett par säckar med julklappar i hallen. Lukas stannade hemma för att se på Kalle Anka och inte ens han hade märkt att någon kom. Det var alltså något magiskt över alltihop.
Vi har dessutom första dagen fått se en isbåge- och igår visade sig en isbåge som en cirkel runt solen. Snacka om magiskt! Tro vad det fenomenet heter? Någon som vet?
Idag är det lite mildare och pojkarna är och åker slalom med Eric- fjällguiden, det blir min tur efter lunch. Liv har efter 40 minuter förstått att det kan vara klokt att ta av overallen och klistrar klistermärken istället. Hon vill mest av allt åka och handla- men jag hävdar bestämt att vi väntar tills affären öppnat...vilket den har ungefär nu.
Hoppas ni har det fint och har julefrid både ute och inne.
Kram!

Önskar er en fin andra advent!

Förutom att jag funnit värsta godiset i källaren bland gamla papper (= en bra artikel om matematik och bassystemet), så firar vi andra advent med besked. Jag, min älskade och lilla Liv har sovit hos mina föräldrar- vilket händer väldigt sällan. Det var en trevlig kväll med god mat och jag känner sådan tacksamhet inför det lilla och stora i livet. Ikväll blir det lussebullsbak och jag har avverkat min första mil på längdskidor.

Liv har minsann hängt en snögubbe på sin napp! Så här kan ingen missta sig om att julen är i antågande. Liv konstaterar att det är många Liv:ar på datorn  nu när jag lägger upp bilderna. En del är bebis-Livar, men det var ju längesedan. Nu är hon stor och räknar till 19 och använder sin storebros komradio i smyg..
Ha en skön kväll!


RSS 2.0